Karin Sorbi

Wat kenmerkt haar:

Karin Sorbi is een mensgericht persoon en ervan overtuigd dat je mensen eerst in hun hart en dan pas in het hoofd raakt. Zij is te omschrijven als een trouwe persoonlijkheid, integer, open en eerlijk. Haar gevoel voor respect en rechtvaardigheid en haar aandacht zijn de basis voor haar handelen.

De onderliggende gedachte van dienstbaar leiderschap is haar uit het hart gegrepen. Dienstbaar leiderschap, als begrip geďntroduceerd door de Amerikaan Robert K. Greenleaf, is geen model dat van buitenaf opgelegd kan worden, maar is een houding of zelfs een hartenwens, die alleen van binnenuit tot bloei kan komen. „I believe Servant Leadership is the most singular and useful statement on leadership I´ve come across.” (Peter Senge)

Binnen een organisatie richt zich een dienstbaar leider op het stimuleren van medewerkers, om het beste uit hen te halen zodat zij zich optimaal voor het algemene organisatiedoel kunnen inzetten. Om een dienstbaar leider te zijn begin je bij je zelf: de bereidheid om naar je eigen houding en gedrag te kijken (‘inner coaching’), dit bespreekbaar te maken en van daaruit in je handelen op een hoger plan te komen.